Bezele cu nuci: rețetă simplă și delicioasă

Bezelele cu nuci reprezintă o combinație perfectă între crocanta bezelei și aroma bogată a nucilor. Această rețetă simplă și delicioasă va încânta orice iubitor de dulciuri fine și este perfectă pentru a fi servită alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Hai să descoperim împreună cum să pregătești aceste delicioase bezele!

Ingrediente necesare:

 • 4 albușuri de ou
 • 200 g zahăr alb
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 100 g nuci măcinate
 • O priză de sare

Instrucțiuni de preparare:

Pasul 1: Pregătirea ingredientelor

 1. Preîncălzirea cuptorului: Începe prin preîncălzirea cuptorului la 120°C (temperatură joasă). Pregătește o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau folie de silicon.
 2. Albușurile de ou: Separă albușurile de gălbenușuri. Asigură-te că bolul și mixerul folosite pentru albușuri sunt complet curate și uscate, pentru a obține o spumă bine montată.

Pasul 2: Prepararea bezelei

 1. Batem albușurile: Într-un bol mare, bate albușurile de ou la viteză medie până când încep să devină spumoase. Adaugă o priză de sare în timp ce mixezi pentru a stabiliza spuma.
 2. Adăugarea zahărului: Treptat, adaugă zahărul alb în ploaie, continuând să mixezi la viteză mare. Bate până când albușurile formează vârfuri rigide și strălucitoare. Acest proces poate dura aproximativ 7-10 minute.
 3. Adăugarea esenței de vanilie: La final, adaugă esența de vanilie și continuă să mixezi pentru încorporare uniformă.

Pasul 3: Incorporarea nucilor măcinate

 1. Amestecarea nucilor: Folosind o spatulă sau un mixer la viteză mică, încorporează treptat nucile măcinate în spuma de albușuri. Amestecă ușor pentru a nu strica textura spumoasă a bezelei.

Pasul 4: Modelarea și coacerea bezelei

 1. Formarea bezelelor: Folosind o lingură sau un pos, modelează bezelele pe tava pregătită. Poți forma bezele mici sau mai mari, în funcție de preferințe.
 2. Coacerea: Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace bezelele timp de aproximativ 1 oră până când sunt uscate și crocante la atingere. După coacere, oprește cuptorul și lasă bezelele în cuptor cu ușa ușor deschisă pentru a se răci complet.

Sfaturi și trucuri pentru bezele perfecte:

 • Curățenie: Asigură-te că ustensilele și bolurile folosite pentru ouă sunt complet curate și fără urme de grăsime. Orice urmă de grăsime poate împiedica albușurile să formeze spumă.
 • Temperatură joasă: Coace bezelele la o temperatură joasă pentru a le usca uniform și a menține culoarea albă.
 • Stocare: După coacere, păstrează bezelele în recipiente ermetice pentru a menține crocanta și prospețimea.

Beneficii nutriționale ale bezelelor cu nuci

Bezelele cu nuci sunt o gustare savuroasă, dar și o sursă de nutrienți valoroși:

 • Proteine: Albușurile de ou sunt bogate în proteine de înaltă calitate, esențiale pentru sănătatea musculară și recuperarea țesuturilor.
 • Acizi grași omega-3: Nucile măcinate sunt o sursă bună de acizi grași omega-3, benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.
 • Fără gluten: Dacă alegi să nu adaugi ingrediente care conțin gluten, rețeta poate fi potrivită pentru persoanele care evită glutenul.

Concluzie

Bezelele cu nuci sunt nu doar o gustare rafinată și delicioasă, ci și o modalitate minunată de a folosi nucile într-un desert ușor și crocant. Cu puține ingrediente și câteva pași simpli, poți prepara acasă aceste delicioase bezele care vor impresiona pe toți cei dragi. Indiferent dacă le savurezi alături de o ceașcă de ceai cald sau le oferi într-o ocazie specială, bezelele cu nuci vor fi întotdeauna apreciate pentru gustul lor excepțional și textura lor crocantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *