Cele mai bune seriale de comedie din ultimii ani

În ultimii ani, serialele de comedie au cunoscut o adevărată renaștere, oferind publicului un amestec de umor inteligent, personaje memorabile și povești captivante. De la comedii de situație la parodii și satire sociale, aceste seriale reușesc să aducă râsete și bună dispoziție, devenind rapid favoritele fanilor. Iată o listă cu cele mai bune seriale de comedie din ultimii ani, care merită să fie urmărite.

1. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

„Brooklyn Nine-Nine” este un serial de comedie polițistă creat de Michael Schur și Dan Goor, care urmărește activitățile și aventurile detectivilor din secția de poliție 99 din Brooklyn. Andy Samberg joacă rolul detectivului Jake Peralta, un polițist talentat, dar imatur, care se înțelege de minune cu noii săi colegi, inclusiv căpitanul Raymond Holt, interpretat de Andre Braugher. Serialul a fost lăudat pentru umorul său rapid, chimia dintre personaje și abordarea unor subiecte sociale importante, cum ar fi diversitatea și egalitatea.

2. The Marvelous Mrs. Maisel (2017-prezent)

„The Marvelous Mrs. Maisel”, creat de Amy Sherman-Palladino, este un serial de comedie-dramă care urmărește povestea lui Miriam „Midge” Maisel, interpretată de Rachel Brosnahan. După ce soțul ei o părăsește, Midge descoperă că are un talent înnăscut pentru stand-up comedy și începe o carieră în lumea comediei din New York-ul anilor ’50 și ’60. Serialul este apreciat pentru dialogurile sale inteligente, decorurile și costumele autentice, și performanțele remarcabile ale distribuției.

3. Ted Lasso (2020-prezent)

„Ted Lasso”, creat de Bill Lawrence, Jason Sudeikis, Joe Kelly și Brendan Hunt, este un serial de comedie care urmărește povestea lui Ted Lasso, interpretat de Jason Sudeikis, un antrenor de fotbal american care este angajat să antreneze o echipă de fotbal din Premier League engleză, în ciuda lipsei sale de experiență în acest sport. Cu un umor cald și pozitiv, „Ted Lasso” a cucerit inimile publicului și a câștigat numeroase premii, inclusiv Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie pentru Jason Sudeikis.

4. Schitt’s Creek (2015-2020)

„Schitt’s Creek”, creat de Eugene Levy și Dan Levy, este un serial de comedie care urmărește povestea familiei Rose, formată din Johnny (Eugene Levy), Moira (Catherine O’Hara), David (Dan Levy) și Alexis (Annie Murphy), care își pierd averea și sunt nevoiți să se mute într-un oraș mic pe care l-au cumpărat în glumă, numit Schitt’s Creek. Serialul a fost apreciat pentru umorul său inteligent, dezvoltarea profundă a personajelor și mesajele sale despre familie, iubire și acceptare. „Schitt’s Creek” a câștigat numeroase premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial de comedie.

5. Fleabag (2016-2019)

Creat de și cu Phoebe Waller-Bridge, „Fleabag” este un serial de comedie-dramă care urmărește povestea unei femei tinere din Londra, cunoscută doar sub numele de Fleabag, care navighează prin viață, relații și suferința personală cu un umor negru și autoironie. Serialul este lăudat pentru scrisul său ingenios, interpretarea remarcabilă a lui Waller-Bridge și capacitatea sa de a aborda teme serioase cu umor și sensibilitate. „Fleabag” a câștigat numeroase premii, inclusiv Globul de Aur și Emmy pentru cel mai bun serial de comedie.

6. The Good Place (2016-2020)

Creat de Michael Schur, „The Good Place” este un serial de comedie-fantasy care explorează viața de apoi și filozofia moralității. Kristen Bell joacă rolul lui Eleanor Shellstrop, care ajunge din greșeală în „Good Place” după moarte, un loc utopic rezervat celor care au fost buni în timpul vieții lor. Realizând că a fost plasată acolo din greșeală, Eleanor încearcă să devină o persoană mai bună pentru a merita să rămână. Serialul este apreciat pentru premisele sale originale, umorul inteligent și explorarea profundă a eticii și moralității.

7. What We Do in the Shadows (2019-prezent)

Bazat pe filmul omonim din 2014, „What We Do in the Shadows” este un serial de comedie creat de Jemaine Clement, care explorează viața de zi cu zi a patru vampiri care trăiesc împreună în Staten Island. Serialul folosește un format de documentar fals pentru a oferi o perspectivă hilară asupra vieții lor nesărate și a eforturilor lor de a se adapta lumii moderne. Cu personaje excentrice și situații absurde, „What We Do in the Shadows” a devenit rapid un favorit al criticilor și publicului.

8. Barry (2018-prezent)

„Barry”, creat de Alec Berg și Bill Hader, este un serial de comedie neagră care urmărește povestea lui Barry Berkman (Bill Hader), un asasin profesionist deprimat care descoperă o nouă pasiune pentru actorie după ce ajunge accidental la un curs de teatru în Los Angeles. Împărțit între viața sa criminală și dorința de a deveni actor, Barry încearcă să găsească un echilibru. Serialul este lăudat pentru scrisul său ingenios, umorul negru și performanța remarcabilă a lui Hader, care a câștigat două premii Emmy pentru rolul său.

9. Russian Doll (2019-prezent)

Creat de Natasha Lyonne, Leslye Headland și Amy Poehler, „Russian Doll” este un serial de comedie-dramă și SF care urmărește povestea lui Nadia Vulvokov (Natasha Lyonne), care se trezește prinsă într-o buclă temporală în ziua petrecerii sale de aniversare. În timp ce încearcă să înțeleagă ce se întâmplă și să iasă din buclă, Nadia explorează teme de existență, traumă și recuperare. Serialul este lăudat pentru scenariul său inovator, umorul întunecat și performanța excepțională a lui Lyonne.

10. Derry Girls (2018-prezent)

„Derry Girls”, creat de Lisa McGee, este un serial de comedie britanic-irlandez care urmărește viața unui grup de adolescente în anii ’90 în Derry, Irlanda de Nord, în timpul conflictului cunoscut sub numele de The Troubles. Serialul explorează viața de zi cu zi a acestor fete, plină de aventuri amuzante și provocări adolescențiale, pe fundalul unei perioade tulburi din istoria Irlandei. Cu un umor inteligent și personaje autentice, „Derry Girls” a devenit rapid un serial de succes și un favorit al criticilor.

Aceste seriale de comedie din ultimii ani au reușit să aducă râsete și voie bună în viețile noastre, oferind în același timp perspective unice și provocatoare asupra societății și a naturii umane. Fiecare dintre aceste seriale merită vizionat și apreciat pentru contribuțiile sale la genul de comedie și pentru momentele de bucurie pe care le aduce publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *